Etalage

Toont 14 van 14 resultaten

Gemeente Leiden heeft een paginagrote advertentie gemaakt met algemene informatie over de Omgevingswet.

Inspirerende achtergrondinformatie voor participatieadviseurs

Je vindt hier voorbeelden hoe gemeenten hun initiatiefnemers op weg helpen.

Hoe pak je het opstellen van een Omgevingsvisie aan? Doe je voordeel met onderstaande voorbeelden

ETALAGE - De gemeente Ede heeft participatiebeleid opgesteld aan de hand van 4 stappen (structuur), 4 spelregels (houding en gedrag) en 4 werkafspraken (verankering in organisatie). Handig als inspiratie om je eigen participatiebeleid op te zetten!

Hoe ga je -als inwoner of ondernemer, maar ook als ambtenaar of wethouder om met tegenstellingen? Dilemmalogica helpt je een gesprek aan te gaan met een projectontwikkelaar, een wethouder of een andere doelgroep.

ETALAGE - Gemeente Doetinchem heeft op een heldere manier in beeld gebracht wat de kern van de Omgevingswet is.

ETALAGE - De Werkorganisatie HLTsamen heeft een video gemaakt over de omgevings- en intaketafel. Bekijk de video op YouTube

ETALAGE - In deze brochure is opgenomen hoe de gemeente Zoeterwoude omgaat met participatie. Doe er je voordeel mee! Tip: check bij de maker of de tekst voldoet aan het leesniveau B1.

ETALAGE - Waterschap Vallei en Veluwe heeft een 'Blauwe Omgevingsvisie 2050' gemaakt. Mooie inspiratie voor het opstellen van een Omgevingsvisie en samenwerken met belanghebbenden! Download het pfd document of bezoek de BOVI website

ETALAGE - Roerdalen werkt aan een Omgevingsvisie. Hoe pakt deze gemeente het aan? Bekijk de flyer en haal er inspiratie uit.
Tip: check bij de maker of de tekst voldoet aan het leesniveau B1.

ETALAGE - Stel deze leidraad participatie beschikbaar voor initiatiefnemers, zodat zij een idee krijgen hoe zij hun omgeving bij hun plannen kunnen betrekken.
Liever je eigen versie maken? Gebruik dan de tekst uit deze leidraad.

ETALAGE - Wil je initiatiefnemers stimuleren om in gesprek te gaan met belanghebbenden? Faciliteer ze dan met dit format gespreksverslag. Het voorkomt dat de behandeling van initiatieven vertraagt omdat informatie niet compleet zou zijn.

ETALAGE - Heeft jouw organisatie al een communicatieplan over de Omgevingswet? Je kunt dit plan ter inspiratie gebruiken en aanpassen aan de wensen van jouw eigen organisatie.