Middelen

Toont 17 van 17 resultaten

Ter inspiratie: een overzicht van Omgevingsvisies van diverse gemeenten.

Op deze pagina vind je de meest gestelde (basis)vragen over de Omgevingswet voor inwoners en ondernemers.

Hoe pak je het opstellen van een Omgevingsvisie aan? Doe je voordeel met onderstaande voorbeelden

Hoe ga je -als inwoner of ondernemer, maar ook als ambtenaar of wethouder om met tegenstellingen? Dilemmalogica helpt je een gesprek aan te gaan met een projectontwikkelaar, een wethouder of een andere doelgroep.

Deze infographic laat zien dat veel wetten zijn samengevoegd tot één overzichtelijk geheel. 

ETALAGE - Gemeente Doetinchem heeft op een heldere manier in beeld gebracht wat de kern van de Omgevingswet is.

Welke ruimte is er om nieuwe initiatieven te ontwikkelen? In deze animatie wordt toegelicht wat er kan en mag in een gebied.

ETALAGE - In deze brochure is opgenomen hoe de gemeente Zoeterwoude omgaat met participatie. Doe er je voordeel mee! Tip: check bij de maker of de tekst voldoet aan het leesniveau B1.

Hoe breng je participatie in de praktijk? Er bestaan mooie tools en werkvormen om participatie op te pakken. Inspiratie nodig? Ga dan naar de pagina werkvormen op de site van "Aan de slag met de omgevingswet.

Participatie... Welke mogelijkheden zijn er voor overheid, inwoners en initiatiefnemers? En welke verplichtingen hebben zij? Deze animatie legt de regels voor participatie uit die in de Omgevingswet staan.

ETALAGE - Waterschap Vallei en Veluwe heeft een 'Blauwe Omgevingsvisie 2050' gemaakt. Mooie inspiratie voor het opstellen van een Omgevingsvisie en samenwerken met belanghebbenden! Download het pfd document of bezoek de BOVI website

In deze animatie wordt duidelijk uitgelegd wat de Omgevingswet inhoudt. De animatie is bedoeld voor alle inwoners van Nederland. Wil je de animatie gebruiken?

ETALAGE - Roerdalen werkt aan een Omgevingsvisie. Hoe pakt deze gemeente het aan? Bekijk de flyer en haal er inspiratie uit.
Tip: check bij de maker of de tekst voldoet aan het leesniveau B1.

Je vindt hier veel gestelde vragen over participatie. Je kunt de tekst gebruiken als je een folder of flyer wilt maken. Kopieer de tekst van deze pagina en pas de tekst aan naar eigen inzicht.

Wil je het Omgevingsloket onder de aandacht brengen van inwoners in je gemeente? Gebruik onderstaande tekst als bouwsteen of inspiratie voor je flyer, artikel in de krant of voor je website. De tekst voldoet aan leesniveau B1.

Van initiatiefnemers wordt verwacht dat zij belanghebbenden betrekken bij hun plannen. Er zijn gemeenten die hiervoor het omgevingsgesprek hebben geïntroduceerd. Deze tekst kun je ter inspiratie gebruiken.

Op deze pagina vind je diverse alinea's met basisinformatie over de Omgevingswet. Deze tekst voldoet aan leesniveau B2. Pas de tekst indien gewenst naar eigen inzicht aan: